Tábor 2010

Úterý

24.08.2010 23:36

Dnešní den byl vyjímečný, děti jeli na vyjížďku s koňmi. Cíl cesty byla Tarzanie na Raztoce, kde děti lezly lanový překážky v lanovém centru. Myslím, že tento den se dětem opravdu líbil, můžeme mít dobrý pocit, že jsme se jim "zavděčili". První skupinka vyjela ráno autobusem na Raztoku (vstávali jsme všichni brzy, měli jsme domluveny trasy před příchodem veřejnosti, a tak jsme museli dorazit v 8 hodin !!). Budíček byl tedy už v půl sedmé a první skupinka vyjela ve 3/4 na 8. Druhá skupinka šla krmit koně a po nasedlání vyrazilo 10 dětí směr Ráztoka. Půl cesty každý šlapal po svých , druhou půlku na hřbetu koníka. Nahoře už čekala první skupina, která se ráda ujala otěží a jezdci vyměnili sedla za přilby a jištění.. Děti byly moc šikovné a konečně jsme pozorovali to správné táborové nadšení, které nám zkazilo jen horší počasí, druhá skupinka mírně zmokla. Počasí se bohužel nedá ovlivnit. V odpoledním klidu chtěli mnozí spát, bohužel máme některé dětičky neposlušné a neustále své sousedy rušili. Odpoledne proběhlo v rámci her a krmení, děti také měly besedu o koních, dozvěděly se důležité informace a pak si je vyzkoušíme, jakou mají paměť a  kolik si o koních zapamatovaly. K povídání jsme jim prostřeli různé sladkosti. Večer jsme chtěli pustit balonek s přáním, ale bohužel nám nevzlétl. Dnes všechny děti šly ochotně spát už po deváté hodině a po chvilce bylo naprosté ticho. Pan hlídač dorazil na čas a tak můžete všichni klidně spát.

A co děti dneska ňamaly?? Ráno jsme si dali chleba s játrovkou, čaj, na svačinu s sebou Be-Be sušenky + bezlepkové sušenky, na oběd rajská polévka s rýží a kostky z vepřového masa s rýží. Na oběd byl banán a bezlepkový rýžový chlebíček s karamelem, na večeři rizoto (byla jsem překvapená, kolik dětí si přidalo a jak jim chutnalo).

Omlouvám se, že ne každý den se povede zapsat čerstvé vzkazy a nějaké povídání, ale opravdu je organizování tábora věc náročná. Navíc strávím celý den v kuchyni a díky špatnému signálu se mi několikrát stalo, že jsem přepsala několik vzkazů a ty se mi pak vymazaly... včera třeba internet nefungoval vůbec.

Ne vždy všechno vyjde podle našich přání.

Rodičům děkuji za telefonáty, nenechávejte si své dotazy pro sebe, můžeme tak spoustu věcí vyřešit.
Klidnou noc všem

Alena

Vyhledávání

Kontakt

Sdružení občanů s celiakií a potravinovými alergiemi Karviná Božkova 410/53, 734 01 Karviná - Ráj 739088969

Anketa

Jak jste se dozvěděli o našem webu ?

nevím (298)
23%

z internetu (295)
23%

od známého (255)
20%

z letáčku (208)
16%

z novin (240)
19%

Celkový počet hlasů: 1296