Tábor 2010

Nordic walking

27.02.2010 13:13

Článek přepsán z časopisu VITALAND magazín (číslo březen – duben)

( v tomto časopise najdete mnoho užitečných informací pro zdraví, sport a krásu – doporučuji)

NORDIC WALKING:

 ZAPOJTE  většinu svých svalů

V dnešní době se už najde jen málo takových, kteří nemají povědomí o  Nordic Walking.O příznivém vlivu  Nordic Walking na naše zdraví není ale ještě veřejnost  ani  zdaleka dostatečně informována. A to kondiční chůze se speciálními holemi se řadí  mezi jedny z nejzdravějších sportů vůbec.

Člověk ho může provozovat bez omezení věku, zapojují se při něm téměř všechny partie lidského těla (90 % svalů) a jedná se jednoznačně o pohyb energeticky náročný, tedy vhodný nejenom pro mobilizaci ochablých svalů, ale i snižování nebo udržení redukované tělesné hmotnosti. Tato pohybová aktivita klade nemalé nároky na správné zvládnutí základní techniky, která je ale podmínkou  její  bezpečnosti  a  efektivity. Uvažujete-li o Nordic Walking a chcete-li se vydat cestou samouka ,  jsou následující slova určena právě vám.  Nordic Walking je vlivem špatné či dokonce nezvládnuté techniky spíše záležitostí neefektivní, nepříjemnou a nebezpečnou. Vašem u zdraví neprospěje, jelikož se dají předpokládat negativní dopady nesprávných stereotypů na pohybový systém.

Jaké je řešení? Prioritně vyhledání odborníka – instruktora, který ovládá metodiku výuky Nordic Walking.  Stejně jako v jiných sportech, i zde totiž existují postupy a zásady, jimiž se řídí výuka a následná praxe. Pod vedením odborného instruktora se naučíte správné technice mnohem rychleji, efektivněji, bezpečněji a bez nežádoucích pohybových stereotypů.

 

Vyhledávání

Kontakt

Sdružení občanů s celiakií a potravinovými alergiemi Karviná Božkova 410/53, 734 01 Karviná - Ráj 739088969

Anketa

Jak jste se dozvěděli o našem webu ?

nevím (298)
23%

z internetu (295)
23%

od známého (255)
20%

z letáčku (208)
16%

z novin (240)
19%

Celkový počet hlasů: 1296