Tábor 2010

Co se zatím povedlo

17.04.2009 09:53

V měsíci únoru a březnu jsme se pilně pustili do práce. V rámci sdružení máme za sebou jednání s OHS Karviná, s odborem školství Karviná a Havířov ohledně možnosti stravování dětí ve školách. Je to záležitost dost spletitá a my se snažíme pomalu toto klubko rozmotávat.

Proběhla jednání s majitelem pizzerie a v tomto případě mám jednu určitě příjemnou zprávu, kterou nechci zakřiknout, protože není úplně 100 %. Ale mám příslib, že by snad mohla v Karviné být jedna pizzerie, jejíž majitel je ochoten zařadit do jídelníčku bezlepková jídla. (Minutky a pizzu). O dalších možnostech se pak bude jednat podle zájmu nás, kteří dietu musíme dodržovat (popř. ji dodržují naše děti). Proto pevně věřím, že až to bude aktuální, najde se dost zájemců o tuto službu.

Jistě jste si všimli, že jsmě rozvěsili letáčky nebo jste si možná přečetli článek o sdružení v Karvinském zpravodaji.

Podařilo se nám částečně vytvořit lékařskou komisi, která bude jakýmsi odborným garantem sdružení. Zatím nám přislíbila pomoc MUDr. Smetanová - dětská lékařka. Dalším garantem je  p. Sáchová - nutriční sestra, která v budoucnu bude ve spolupráci s lékaři sestavovat jídelníček pro jídelny. Začínajícím bezlepkářům je ochotna pomoci se sestavením jídelníčků, dělá poradenství ohledně výživy. Má v tomto oboru velké zkušenosti, protože se tímto problémem zabývá celý svůj profesní život.

Byla bych ráda, kdyby jste tyto webové stránky rozšířili o vlastní nápady, názory a připomínky.

Alena Limová

Vyhledávání

Kontakt

Sdružení občanů s celiakií a potravinovými alergiemi Karviná Božkova 410/53, 734 01 Karviná - Ráj 739088969

Anketa

Jak jste se dozvěděli o našem webu ?

nevím (298)
23%

z internetu (295)
23%

od známého (255)
20%

z letáčku (208)
16%

z novin (240)
19%

Celkový počet hlasů: 1296